Στα πλαίσια του 2ου Off Road Adventure Festival που διεξάγεται στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου το Σ/Κ 14&15 Σεπτεμβρίου, διοργανωνόνται αγώνες σε ανώμαλο δρόμο εντός του Ιπποδρόμου σε διαδρομή 1.800μ. Οι δρομείς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 5,4χλμ, 9χλμ ή να κάνουν τον συνδυασμό των δύο αποστάσεων τρέχοντας πρώτα τα 5,4 και μετά τα 9 χιλιόμετρα με διάλειμμα 1μισης ώρας. Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο το απόγευμα με πρώτη εκκίνηση τα 5,4χλμ στις 16:30 το απόγευμα και τα 9χλμ στις 18:30 το βράδυ.

Οι συμμετέχοντες, παράλληλα με τα δρομικά αγωνίσματα, θα έχουν πρόσβαση στο Off Road Adventure Festival και σε όλους τους εκθέτες που θα παρουσιάζουν εξοπλισμό και οχήματα για Off Road περιπέτειες! Στα πλαίσια του Festival θα υπάρχουν δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με τοίχο αναρρίχισης, flying fox, ΒΜΧ park, test drives off road οχημάτων και πολλά άλλα θέματα!

Θα υπάρχει προβολή των δρομικών αγώνων στο μεγάλο Matrix Video Wall του Ιπποδρόμου, ενώ θα βραβευθούν οι δρομείς που θα επιτύχουν την καλύτερη επίδοση στον συνδυασμό των δύο αγώνων (άθροισμα χρόνου των 5,4 + 9 χιλιομέτρων) με κατηγορίες Ανδρών 18-39 ετών, 40+ και ίδιες για τις γυναίκες. Επίσης θα βραβευθούν και οι 3 πρώτοι και πρώτες (μόνο γενική κατάταξη) για τους δύο επιμέρους δρόμους.

Το έδαφος των αγώνων είναι γενικά επίπεδο, περιλαμβάνει γκαζόν, χώμα, πέρασμα από τάφρο με λάσπη, μικρές αναβάσεις σε αναχώματα. Η χρονομέτρηση θα γίνει με chips και θα καταγράφονται οι ενδιάμεσοι χρόνοι. Η πίστα είναι μπροστά από τις κερκίδες του Ιππόδρομου Μαρκόπουλου και παράληλα με τον στίβο των ιπποδρομιών. Θα υπάρχουν θεατές από την έκθεση και οι δρομείς θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι. Θα προσφερθεί υδροδοσία και μπανάνα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το κόστος συμμετοχής εξοφλείται με κάρτα και μόνο! Ανάλογα με την επιλογή είναι:

  • Συνδυασμός 5,4χλμ+9χλμ = 16€ (περιλαμβάνει και το εισιτήριο του δρομέα στο Festival, αξίας 10€) 
  • 5,4χλμ = 12€ (περιλαμβάνει και το εισιτήριο του δρομέα στο Festival, αξίας 10€) 
  • 9χλμ = 13€ (περιλαμβάνει και το εισιτήριο του δρομέα στο Festival, αξίας 10€) 

Φωτογραφίες τις πίστας με τονισμένο τον χώρο της διαδρομής: