Προκήρυξη αγώνα

3ου ΄΄SitiaGeoparkTrail΄΄

Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 13 Οκτωμβρίου 2019

Προκήρυξη αγώνα

3ου ΄΄Sitia Geopark Trail΄΄

Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ανωμάλου δρόμου και πεζοπορίας. 

Ο Δήμος Σητείας, o Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ), με την οργανωτική υποστήριξη του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας  Α.Α.Ε. ΟΤΑ, προκηρύσσουν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος και πεζοπορίας. 

ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ 3ου΄΄SitiaGeopark Trail΄΄24 χιλ. : Πλατεία Ζήρου. 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 6 χιλ.: ΚΑΤΩ ΖΑΚΡΟΣ 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΌΜΟΥ   1.000 μ  Αγοριών – Κοριτσιών δημοτικών σχολείων

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:  Πλατεία Ζάκρου 

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

09.00 – ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΄΄Sitia Geopark Trail΄΄

10:00 – ΑΓΩΝΑΣ 6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ  

10:45 – ΑΓΩΝΑΣ 1000μ Αγοριών –Κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων

09.00 - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αρχαιολογικός χώρος  Κάτω Ζάκρου

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  3ου  ΄΄SitiaGeoparkTrail ΄΄ Πλατεία Ζήρου – Κάνεβα – Ζάκαθος –Σίτανος – Σκαλιά–  Μαύρος Κάμπος – Ζάκρος – Φαράγγι νεκρών – Αρχαιολογικός χώρος Κάτω Ζάκρου. 

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν  7σταθμοί εφοδιασμού με νερό

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΩΜΑΛΟΥ  ΔΡΟΜΟΣ: Γύρος Κάτω Ζάκρου 

ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Στο μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν  3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό.

Στον τερματισμό κάθε αγώνα θα υπάρχουν νερά, χυμοί  και μικρός μπουφές για όλους τους συμμετέχοντες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν. 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής των αγώνων.

• Οι συμμετέχοντες στο δόμο των 24 χιλιομέτρων, θα εφοδιαστούν από τους διοργανωτές με ηλεκτρονικό τσιπ για την καταμέτρηση του χρόνου τους.

• Τροφοδοσία με νερά και χυμούς κατά την διαδρομή.

• Αθλοθετήσεις με κύπελλα και μετάλλια για τους τρείς πρώτους κάθε κατηγορίας, καθώς και αναμνηστικών δώρων του Γεωπάρκου σε όλους τους συμμετέχοντες.

• Υγειονομική κάλυψη αγώνα.

Τεχνικό μπλουζάκι με το λογότυπου του αγώνα.  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΑΠΟΝΟΜΏΝ 

Δρόμος 24 χιλιομέτρων 

ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ : γεννημένοι 2000-1978, 1977-1962, 1962 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 6 χιλιομέτρων 

ΑΝΔΡΩΝ –ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γεννημένοι 2000-1978, 1977-1962, 1962 και μεγαλύτεροι.

Δρόμος 1000μ 

Αγοριών –Κοριτσιών  δημοτικών σχολείων: γεννημένοι 2008-2009-2010

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Όσοι αθλητές θα συμμετέχουν στους αγώνες και είναι από μακρινούς προορισμούς, οι σύλλογοι ξενοδόχων Σητείας και Παλαίκαστρου -  Ζάκρου θα προσφέρουν ειδικές τιμές σε όσους επιλέξουν να διανυκτερεύσουν στην Σητεία και στην γύρο περιοχή.

Οι αθλητές και οι συμμετέχοντες στον αγώνα του 3ου΄΄SitiaGeopark Trail΄΄24 χιλ, είναι καλό να διανυκτερεύσουν στην πόλη της Σητείας για την καλύτερη οργάνωση της μετακίνησης τους προς την αφετηρία του αγώνα στην Ζήρο.  Σε περίπτωση που επιλέξουν άλλο σημείο διανυκτέρευσης θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους την μετάβαση στην αφετηρία εκκίνησης του αγώνα . 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής και για τις δύο διαδρομές, όπως και για την πεζοπορία ,γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 15.00 της Παρασκευής 11/10/2019, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Σητείας  www.sitia-geopark.gr καθώς και στην ιστοσελίδα www.runningcrete.gr. Επίσης και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 28430 23775. Μετά το πέρας αυτής της προθεσμίας δηλώσεις θα μπορούν να γίνουν με φυσική παρουσία το Σαββάτο 12/10/2019 στo γραφείο πληροφόρησης του Γεωπάρκου στην πόλη της Σητείας  17:00 – 19.00, χωρίς όμως υποχρέωση της διοργάνωσης να προμηθεύσει ηλεκτρονικό τσιπ χρονομέτρησης.

ΜΟΝΟ  για την διαδρομή του ανωμάλου δρόμου των 6.000μ και των 1.000μ μπορούν να γίνονται δεκτές συμμετοχές και την Κυριακή 13/10/2019 έως τις 9:30 το πρωί στην Γραμματεία των αγώνων, στην Κάτω Ζάκρο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Για την ομαδική συμμετοχή σχολείου πρέπει ένας αρμόδιος εκπαιδευτικός της σχολικής μονάδας να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή 11/10/2019 στο e-mail του Γεωπάρκου Σητείας depotas@otenet.gr μια λίστα με τα ονόματα και την τάξη που πηγαίνει ο κάθε μαθητής – μαθήτρια συμμετέχων. Οι ομαδικές σχολικές συμμετοχές θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα προς την σχολική μονάδα, η οποία θα εντάσσεται αυτόματα στο δίκτυο σχολειών της διοργάνωσης «Τρέχω στο 3ο΄΄SitiaGeoparkTrail΄΄». 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συμμετοχή κάθε παιδιού γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα του και με μια υπεύθυνη δήλωση που θα δοθεί στο σχολείο και θα παραμείνει εκεί έως το πέρας της διοργάνωσης. Στην δήλωση να αναγράφεται ότι επιτρέπεται στο παιδί η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ για το ΄΄Sitia Geopark Trail΄΄24 χιλ.  από Σητεία για Ζήρο και επιστροφή από Κάτω Ζάκρο για Σητεία : Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από το σταθμό ΚΤΕΛ της Σητείας  στις 07:30 π.μ. Τα προσωπικά είδη των αθλητών θα μεταφερθούν στον τερματισμό (κάτω Ζάκρο) με ευθύνη των διοργανωτών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ: Η παραλαβή των αριθμών όλων των συμμετοχών θα γίνει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο γραφείο πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από  17.00 – 19.00 

Στο τέλος των εκδηλώσεων, θα ακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα με την συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. 

 ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

 

 Με  φροντίδα και ατομική τους  ευθύνη, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. 

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους, την οποία θα παραλαμβάνουν και θα συμπληρώνουν στην γραμματεία των αγώνων.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

-Πρόεδρος  ΔΟΚΑΣ

-Πρόεδρος ΟΑΣ  Α.Α.Ε. ΟΤΑ

-Ορειβατικός Φυσιολατρικός  Σύλλογος Σητείας 

-ΕΔΕΑΚ 

-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών,  τοπικό τμήμα Σητείας 

-Πυροσβεστική υπηρεσία 

-Running crete

-Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζάκρου, Σιτάνου,  Ζήρου , Ξεροκάμπου ,Αδραβάστων. 

Οι αγώνες γίνονται με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  Γραμματεία ΔΟΚΑΣ:  28430 23775, ΟΑΣ Α.Α.Ε. ΟΤΑ: 28430 23590 


Δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι αληθή. Είμαι απολύτως υγιής και ικανός να συμμετέχω στο 3ο SitiaGeoparkTrail, έχω λάβει γνώση του τεχνικού οδηγού των αγώνων και των οδηγιών του οργανωτή, αποδέχομαι τους κανονισμούς του αθλήματος και του αγώνα, συμμετέχω στον αγώνα αποκλειστικά με δική μου ευθύνη. Αναγνωρίζω ότι οι διοργανωτές δεν φέρον καμία ευθύνη απέναντι μου σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας αγωνιστικού υλικού, τραυματισμού κατά την διάρκεια του αγώνα ή πριν και μετά αυτού, κατά την διάρκεια παραμονής μου σε χώρους ευθύνης του διοργανωτή. Δεν έχω ουδεμία απαίτηση για αποζημίωση για φωτογραφίες, βίντεο, συνεντεύξεις, αποτελέσματα με προσωπικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή για την προβολή της διοργάνωσης.